ua en ru

Генсек організації регуляторів фондових ринків прибуде в Київ 23 - 24 листопада

Генсек організації регуляторів фондових ринків прибуде в Київ 23 - 24 листопада Фото: Девід Райт, генеральний секретар IOSCO

Девід Райт, голова IOSCO, має намір обговорити реформи ринку капіталу в країні

Генеральний секретар IOSCO (Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів) Девід Райт прибуде в Україну 23-24 листопада для того, щоб обговорити необхідні реформи ринку капіталу країни. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

"Ми дуже розраховуємо на його підтримку фундаментальних змін на нашому ринку", - зазначив у своєму пості Тимур Хромаєв і додав, що організація вже надала допомогу НКЦПФР у розробці законопроектів щодо повноважень регулятора, пакет яких повинен бути винесений на розгляд парламенту до кінця року.

Голова НКЦПФР також написав, що комісія розраховує до кінця поточного року дати старт реформам, які дозволять створити в країні сильного регулятора ринку цінних паперів, продовжити розвиток ринкової інфраструктури і вивести на ринок нові фінансові інструменти.

На даний момент НКЦПФР є учасником IOSCO, але до підписання Багатостороннього меморандуму про взаєморозуміння щодо консультування та співробітництву та обміну інформацією (MMoU IOSCO) не може повноцінно взаємодіяти з регуляторами різних країн.

Несмотря на все сложности, мы #НКЦПФР рассчитываем до конца года дать старт реформам, которые позволят, во-первых, созда...

Posted by Timur Khromaev on 11 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше НКЦПФР закликає учасників фондового ринку забезпечити санкції РНБО з 17 листопада.