ua en ru

Генсек ООН заявив, що "вибори" в ДНР і ЛНР можуть підірвати мінські угоди

Генсек ООН заявив, що "вибори" в ДНР і ЛНР можуть підірвати мінські угоди Джерело фото:flickr.com/Youth Policy
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що вибори, які самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" збираються провести 2 листопада, можуть підірвати мінські угоди.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що вибори, які самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" збираються провести 2 листопада, можуть підірвати мінські угоди. Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій сьогодні, 29 жовтня.

"Генеральний секретар висловлює жаль з приводу планованого проведення збройними повстанськими угрупованнями в Східній Україні їх власних "виборів" 2 листопада, які порушують Конституцію і національне законодавство. Ці "вибори" можуть серйозно підірвати мінський протокол і меморандум, які необхідно терміново впроваджувати у повному обсязі. Генеральний секретар настійно закликає всіх дотримуватися ці угоди, і працювати в напрямку мирного врегулювання конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Також генсек підкреслив першорядну важливість відновлення стабільності і захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що ці вибори ставлять під загрозу перемир'я, що було досягнуто мінськими домовленостями.