ua en ru

Путін заслужив любов народу, - генсек ООН

Путін заслужив любов народу, - генсек ООН Фото: Володимир Путін і Пан Гі Мун

Пан Гі Мун привітав Путіна з проведенням параду

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун вважає, що Президент Росії Володимир Путін "заслужив любов народу". Про це він сказав під час зустрічі з Путіним у Москві 9 травня, передає прес-служба Кремля.

"Після параду на вулицях залишилися сотні тисяч людей. Спочатку я думав, що вони проводять демонстрацію проти вашого уряду, але зрозумів, що ні, навпаки - вони вітали ваш уряд. Я побачив, що вони робили це з гордістю, бачив це на їхніх обличчях. Вони махали нам руками, коли делегація ООН проїжджала повз них, що мені було також дуже приємно. Тому я дійсно думаю, що ви заслужили цю любов народу", - зазначив він.

"Сьогодні я був радий бути горді бачити обличчя людей, які брали участь у цьому заході - не тільки солдат, а й звичайних людей, глядачів, - і побачити їх прихильність світу. Тому я хотів би привітати вас з цим заходом, з цим досягненням", - сказав Пан Гі Мун.

Зазначимо, генсек ООН прийняв участь у параді в Москві 9 травня. Днем раніше він відвідав урочисте засідання Верховної Ради у День пам'яті та примирення 8 травня.

Нагадаємо, генсек ООН відзначив внесок України в перемогу у Другій світовій війні.