ua en ru

Генсек ООН готовий сприяти відновленню миру в Україні

Генсек ООН готовий сприяти відновленню миру в Україні Фото: Антоніу Гутерреш (flickr.com/un_photo)

Гутерреш привітав Україну з Днем незалежності

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш готовий сприяти відновленню миру в Україні. Про це йдеться в повідомленні місії України в ООН у Twitter.

Повідомляється, що генсек ООН направив президенту України Петру Порошенку привітання з Днем незалежності. Гутерреш також наголосив на необхідності дотримання прав людини.

"Підтверджую готовність докладати активних зусиль для відновлення миру, спонукання до економічного розвитку та забезпечення дотримання прав людини", - зазначив він.

Генсек ООН готовий сприяти відновленню миру в Україні

Нагадаємо, в червні Порошенко і Гуттереш обговорили залучення ООН до врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, сторони обговорили залучення ООН до проблеми Донбасу шляхом розміщення миротворчої місії.

Відзначимо, напередодні радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Вашингтон залишається солідарним з Україною і підтримує її незалежність.

"Президент (Дональд, - ред.) Трамп підкреслив нашу солідарність і підтримку незалежної України. Ви говорили про декларацію, яку ми прийняли, не визнаючи незаконну анексію Криму. Це все випливає з американських традицій невизнання незаконних анексій", - зазначив Болтон.