ua en ru

Генсек НАТО утруднився спрогнозувати дату вступу України в Альянс

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Андерс Фог Расмуссен відмовився прогнозувати можливий час приєднання України до Альянсу.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Андерс Фог Расмуссен відмовився прогнозувати можливий час приєднання України до Альянсу. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Брюсселі, передає "ЄС-Плюс".

"Тимчасові рамки вкрай складно передбачити, оскільки дуже багато залежить від самої України, у тому числі від швидкості проведення реформ для відповідності стандартам НАТО", - сказав генсек НАТО.

При цьому він зазначив, що Україна має суверенне право визначати свою зовнішню політику та свою участь або неучасть у різних міжнародних об'єднаннях.

"Якщо парламент (України) прийме законодавство, яке видалить положення про неприєднання до Альянсу, тоді я очікую, що Україна підніме питання в рамках комісії Україна-НАТО, і на підставі цього буде розроблено план подальшого розвитку відносин", - підкреслив Расмуссен.

Він нагадав, що згідно з рішенням, прийнятим НАТО на саміті в 1998 році в Бухаресті, Україна може стати членом НАТО, якщо буде бажати цього і відповідати необхідним критеріям.