ua en ru

Генсек НАТО засудив відправку Росією "гумконвоїв" на Донбас

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що "гуманітарні конвої", направляються Росією в Україну, нагадують про те, що державні кордони України не поважаються.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що "гуманітарні конвої", направляються Росією в Україну, нагадують про те, що державні кордони України не поважаються. Про це він сказав сьогодні в Брюсселі на щомісячній прес-конференції, передає ЄС-Плюс.

"Їздять фури, які перетинають кордон без згоди законних представників української влади", - сказав Столтенберг.

При цьому він висловив переконаність у тому, що кращий спосіб поліпшити гуманітарну ситуацію на сході України полягає не в напрямку туди гуманітарних конвоїв, а в досягненні стабільного припинення вогню.

"Росія підживлює конфлікт, надаючи підтримку, обладнання сепаратистам", - заявив генсек.

Столтенберг також зазначив, що у Росії є вибір між тим, щоб продовжувати порушення міжнародного права, поважати цілісність і суверенітет інших країн і, таким чином, ставати більш ізольованою, або повернутися до дотримання своїх міжнародних зобов'язань.

У той же час він підкреслив, що країни НАТО зацікавлені у відновленні співпраці з Росією, якщо та припинить порушувати територіальну цілісність і суверенітет інших держав.

Нагадаємо, восьмий за рахунком "гумконвой" РФ з 106 машин вранці 30 листопада незаконно перетнув кордон України. За даними ОБСЄ, конвой складався з вантажівок і бензовозів.