ua en ru

Генсек НАТО звинуватив Росію в пропаганді війни і бажанні повалити владу в Україні

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен звинуватив Росію в пропаганді війни і бажанні повалити владу в Україні.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен звинуватив Росію в пропаганді війни і бажанні повалити владу в Україні. Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті альянсу.

"Сьогодні Росія говорить і поводиться не як партнер, а як супротивник. У той час як десятки тисяч боєздатних російських військ стоять на порозі, на кордоні України, Росія веде пропаганду війни, подібної до якої ми не бачили з часів закінчення холодної війни. Її мета полягає у перекрученні істини, відволіканні уваги від протиправних дій Росії і повалення влади в Україні", - написав Расмуссен.

За його словами, "в останні тижні російські чиновники звинувачували НАТО, порушуючи свої обіцянки, втручаючись у внутрішні справи України, в ескалації кризи".

"Настав час побачити в цих претензіях те, чим вони є: димова завіса, призначена для прикриття порушення обіцянок, втручання та ескалації самою Росією", - написав він.

Він також нагадав, що російські сили захопили українські військові бази і військові кораблі.

"Росія зараз ізольована в світі, її міжнародний авторитет у лахмітті...Росія стоїть перед вибором: припинити звинувачувати інших за свої власні дії, відвести війська, повернутися на шлях відповідності міжнародним зобов'язанням і почати відновлювати довіру. В іншому випадку, Росія буде тільки глибше стикатися з міжнародною ізоляцією... Я закликаю Росію до деескалації. Існують конкретні кроки, які необхідно зробити", - сказав Расмуссен.