ua en ru

Генсек НАТО не сумнівається, що за химатакой в Сирії стоїть режим Асада

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що особисто ознайомився з доказами, які не залишають сумніву не тільки у факті застосування хімічної зброї в Сирії, але і у причетності до цього режиму Президента країни Башара Асада, повідомляє Reuters.

"Я був ознайомлений з конкретною інформацією і, не вдаючись в подробиці, можу повідомити, що особисто я переконаний не тільки в тому, що химатака мала місце, але і в тому, що відповідальність за неї лежить на сирійський режим", - заявив генсек НАТО в ході прес-конференції.

Раніше впевненість в тому, що офіційна влада Сирії винні в організації химатаки в передмістях Дамаска, в результаті якої загинули більше тисячі мирних жителів, висловив Вашингтон.

Так, 1 вересня держсекретар США Джон Керрі озвучив нові докази того, що 21 серпня у Сирії був застосований нервово-паралітичну газ.

Трохи раніше Керрі заявив, що, за даними американської розвідки, до проведення химатаки причетний саме офіційний Дамаск.

Тим часом влада Сирії повністю заперечують свою причетність до події, заявляючи, що химатака була проведена повстанцями як "операція під чужим прапором".