ua en ru

Генпрокурор США не йтиме у відставку після публікацій бесід із послом РФ

Генпрокурор США не йтиме у відставку після публікацій бесід із послом РФ Фото: Джефф Сешнс (twitter.com/TheJusticeDept)

Джефф Сешнс заявив, що піде у відставку тільки в разі звільнення главою Білого дому

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс заявив, що не збирається йти у відставку після повідомлень про те, що він обговорював деталі передвиборної кампанії Дональда Трампа з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Про це з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, повідомляє ABC.

За даними джерел телеканалу, генпрокурор США піде у відставку тільки в тому разі, якщо його звільнить глава Білого дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Росії в США Сергій Кисляк у своїх донесеннях до Москви повідомляв про обговорення з Сешнс передвиборної кампанії Трампа в 2016 році. Зокрема зазначалося, що американська розвідка перехопила донесення Кисляка. За даними розвідки, Кисляк і Сешнс вели "істотні" дискусії з позиції Трампа щодо Росії і перспективи російсько-американських відносин після того, як Трамп переможе на виборах.

На початку червня стало відомо, що Сешнс просив Дональда Трампа звільнити його. Таке прохання Сешнс було пов'язане нібито з показаннями колишнього директора ФБР Джеймса Комі у справі про втручання Росії в президентські вибори.