ua en ru

Генпрокурор США обговорював передвиборну кампанію Трампа з послом РФ в 2016, - WP

Генпрокурор США обговорював передвиборну кампанію Трампа з послом РФ в 2016, - WP Фото: Джефф Сешнс (YouTube screenshot)

Американська розвідка перехопила донесення Сергія Кисляка в Москву про його розмови з Джеффом Сешнсом

Посол Росії в США Сергій Кисляк у своїх донесеннях до Москви повідомляв, що під час президентських перегонів у 2016 році він обговорював з нинішнім генпрокурором Джеффом Сешнсом перебіг передвиборчої кампанії Дональда Трампа. Про це повідомили нинішні і колишні офіційні особи, передає The Washington Post.

За інформацією співрозмовників видання, американська розвідка перехопила донесення Кисляка, згідно з якими він вів з генпрокурором Сешнсом "суттєві" дискусії з питань, що стосувалися позиції Трампа щодо Росії і про перспективи російсько-американських відносин у разі перемоги Трампа на виборах.

Крім того, один з анонімних інформаторів видання охарактеризував свідчення самого Сешнса на слуханнях в Сенаті як заяви, що "вводять в оману", які "суперечать іншим доказам".

Як зазначає видання, Сешнс неодноразово заявляв, що ніколи не обговорював питання, пов'язані з кампанією, з російськими офіційними особами і що зустрічався з Кисляком лише як сенатор США.

"У мене ніколи не було зустрічей з російськими посередниками щодо кампанії Трампа", - зокрема, заявляв він у березні.

Нагадаємо, Росія вирішила відкликати свого посла у Вашингтоні Сергія Кисляка на тлі розслідування ФБР і Конгресом зв'язків з ним чиновників з оточення Трампа.