ua en ru

Генпрокурор Єгипту подав апеляцію на судове рішення щодо процесу над Мубараком

Генеральний прокурор Єгипту подав апеляцію на рішення суду по процесу над колишнім Президентом країни Хосні Мубараком, передає Reuters з посиланням на дані місцевого телеканалу, який не повідомляє додаткових деталей.

Напередодні Мубарак був засуджений до довічного ув'язнення. Суд визнав, що звинувачення надало необхідні докази і свідчення того, що колишній глава республіки причетний до загибелі учасників масових антиурядових демонстрацій у січні-лютому 2011 р. Разом з тим, суд не зміг знайти неспростовних доказів вини підсудного у вбивстві близько 900 людей. На підставі цього було ухвалено рішення про заміну страти через повішення на довічний термін. Зазначимо, що Мубараку 4 травня ц.р. виповнилося 84 роки.

Відразу після оголошення вироку у натовпі між прихильниками і супротивниками поваленого глави держави біля Поліцейської академії, де проводилося засідання, спалахнула бійка.

Раніше сьогодні повідомлялося, що в Каїрі на центральній площі Тахрір проходять масові протести. Десятки тисяч громадян вийшли на мітинг проти ухваленого вироку колишньому Президентові країни Хосні Мубараку. На їх думку, це занадто м'який вирок. Акції протесту проходять також в Олександрії, Суеці і Ель-Мансурі.

Організатором акцій є кандидат на пост Президента країни від "Братів-мусульман" Мохаммед Мурсі, який вважає, що влада Єгипту повинна організувати повторний судовий процес і що державний прокурор не впорався зі своїми обов'язками.