ua en ru

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в Кривому Розі

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в Кривому Розі Фото: ГПУ

Зловмисники намагалися встановити контроль над підприємствами та установами міста

У Кривому Розі здійснюється досудове розслідування за фактами створення злочинної організації з метою привласнення майна в особливо великих розмірах, з погрозами вбивства. Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури України.

"У ході здійснення досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні встановлені факти створення високопоставленими посадовими особами Криворізької міської ради, за попередньою змовою з окремими фізичними особами, керівниками підприємств, установ, організацій, депутатами різних рівнів злочинної організації, метою діяльності якої є розкрадання коштів територіальної громади м Кривий ріг в особливо великих розмірах і встановлення повного контролю над підприємствами, установами та організаціями міста", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що ОЗУ погрожувала деяким членам Криворізької міськради. Чотири зловмисника, серед яких троє - чиновники міської ради переховуються від слідства. ГПУ вживає заходів щодо оголошення їх у розшук.

На даний момент відбуваються обшуки по 18 адресами, а саме у виконавчих комітетах міської ради, управлінні Державної казначейської служби міста, офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, а також за місцем проживання і реєстрації підозрюваних та осіб, які можуть бути причетні до створення та діяльності зазначеної злочинної організації.

Нагадаємо, у Кривому Розі проходять обшуки у міській раді по справі про створення злочинної організації, яка займалася розкраданням коштів в особливо великих розмірах.