ua en ru

Генпрокуратура завершила досудове розслідування про держзраду Поклонської та Аксьонова

Генпрокуратура завершила досудове розслідування про держзраду Поклонської та Аксьонова Фото: Наталія Поклонська і Сергій Аксьонов (колаж РБК-україна)

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде направлено до Апеляційного суду Києва

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі за підозрою "прокурора" Криму Наталії Поклонської, "голови ради міністрів Криму" Сергія Аксьонова, "глави парламенту Криму" Володимира Константинова та інших колишніх чиновників окупованого Криму. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Так, досудове розслідування велося за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення дій в складі злочинної організації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та здійснення ряду інших особливо тяжких злочинів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених стст. 109, 111, 110, 255 Кримінального кодексу (КК) України.

"У ході досудового розслідування у відношенні підозрюваних у кримінальному провадженні слідчими суддями Печерського районного суду м. Києва надано дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржено в апеляційній інстанції. За результатами попереднього розслідування 07.04.2018 в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано повідомлення про завершення досудового розслідування в відношенні підозрюваних Поклонської Н., Аксьонова С., Константинова В. та інших колишніх чиновників АР Крим та надано доступ до матеріалів досудового розслідування відповідно до вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України ", - повідомила Сарган.

За її словами, "по завершенню ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде направлений в Апеляційний суд Києва для встановлення підсудності його розгляду".

Д - ДЕРЖЗРАДА Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих теріторіях Генеральної прокуратури...

Опубліковано Ларисою Сарган 10 квітня 2018 р.

Нагадаємо, 5 квітня суд обрав запобіжний захід депутату так званого "Євпаторійської міської ради" у вигляді утримання під вартою.