ua en ru

Генпрокуратура повернула у державну власність земельну ділянку вартістю майже 188 млн гривень

Генпрокуратура повернула у державну власність земельну ділянку вартістю майже 188 млн гривень Фото: будівля Генеральної прокуратури України (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Площа ділянки становить 119 га

У Київській області у державну власність повернуто земельну ділянку площею 119 га та вартістю майже 188 млн грн. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Установлено, що Білоцерківська районна державна адміністрація всупереч ст. 123 Земельного кодексу України та ст. 15 Закону України "Про оренду землі" надала приватному підприємству в оренду земельну ділянку площею 119 га та вартістю майже 188 млн грн на підставі технічної документації без проведення аукціону та розроблення і затвердження проекту відведення земельної ділянки", - йдеться у повідомленні.

Білоцерківська місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами визнати недійсним договір оренди земельної ділянки. Позов задовільнили.

Нагадаємо, раніше в грудні в Рівненській області припинено незаконну оренду майже 18 гектарів землі вартістю 11,5 млн гривень.

Було доведено, що зазначені земельні ділянки на підставі укладеного договору оренди були передані в 2016 році сільською радою приватному підприємству без дотримання порядку, а саме - без прийняття рішення органу місцевого самоврядування або проведення торгів.