ua en ru

У Рівненській області припинена незаконна оренда землі вартістю 11,5 млн гривень

У Рівненській області припинена незаконна оренда землі вартістю 11,5 млн гривень Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Прокуратура повернула в комунальну власність майже 18 га землі

У Рівненській області припинена незаконна оренда майже 18 гектарів землі вартістю 11,5 млн гривень. Про повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

"Органи прокуратури Рівненської області в суді відстояли законної правову позицію щодо повернення в комунальну власність земельних ділянок площею майже 18 га, розташованих на території Підгаєцького сільської ради Млинівського району", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, було доведено, що зазначені земельні ділянки на підставі укладеного договору оренди були передані в 2016 році сільською радою приватному підприємству без дотримання порядку, а саме - без прийняття рішення органу місцевого самоврядування або проведення торгів.

Так, у зв'язку з цим та з метою захисту інтересів держави і суспільства Дубенська місцева прокуратура Рівненської області, дізнавшись про грубі порушення законодавства, звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір оренди земельних ділянок, вартістю 11,5 млн гривень, і повернути їх з незаконного користування у комунальну власність.

Відзначається, що дані позовні вимоги прокуратури 8 грудня 2017 року Господарським судом Рівненської області задоволено в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру колишнього начальника Головного управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації в незаконному відчуження комунального майна територіальної громади міста Києва на суму понад 500 млн гривень.