ua en ru

Генпрокуратура РФ знайшла ознаки екстремізму в заявах Ходорковського

Генпрокуратура РФ знайшла ознаки екстремізму в заявах Ходорковського Фото: Михайло Ходорковський

У генпрокуратурі вважають, що Ходорковський "публічно закликав до зміни влади в Російській Федерації шляхом революції"

Генеральна прокуратура Росії направила в Слідчий комітет матеріали перевірки відомостей про публічних закликах Михайла Ходорковського до екстремістської діяльності. Про це йдеться в повідомленні генпрокуратури.

У генпрокуратурі вважають, що Ходорковський, спілкуючись з журналістами напередодні під час онлайн-конференції, "публічно закликав до зміни влади в Російській Федерації шляхом революції".

"Зробивши в ході зазначеного заходу неправдиві заяви про репресивності і протиправності чинного законодавства, нелегітимності парламенту, незаконність виборів президента Росії і залежності судів, Ходорковський запропонував саботувати закони. Внаслідок відсутності в країні, за його твердженням, інституту чесних виборів та інших механізмів законної зміни влади, Ходорковський закликав до здійснення революції як єдиного і необхідного способу заміни влади, вказавши, що їм для цього вже робляться певні заходи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронні органи Росії оголосили у федеральний розшук колишнього главу НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського, якого було заочно пред'явлено звинувачення у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова.