ua en ru

Генпрокуратура дозволила Ю.Тимошенко поїздку до Брюсселю (доповнення)

Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України надав дозвіл лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на виїзд до Брюсселя, повідомляє прес-служба ГПУ.
Як зазначається в повідомленні, Ю.Тимошенко сьогодні звернулася до слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури з клопотанням про надання їй дозволу на виїзд 23-25 березня 2011 р. до Брюсселя для участі у саміті Європейської народної партії та до Литви на міжнародний форум "Найкращий досвід зміцнення демократії", який відбудеться 30 червня.
"Що стосується відвідання Литви у червні цього року, то рішення буде прийняте ближче до дати проведення міжнародного форуму залежно від того, де перебуватиме на той час кримінальна справа - у суді чи у Головному управлінні з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури", - заявляє ГПУ.
Ю.Тимошенко по завершенню візиту до слідчого управління ГПУ заявила, що чекає відповіді щодо поїздки до Брюсселю, так як всі необхідні документи вже в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
Ю.Тимошенко також заявила, що її заяву про фальсифікацію рівня інфляції в 2010 р. представлено до керівництва ГПУ.
"Я хотіла дізнатися...яка доля моєї заяви про фальсифікацію показника інфляції...мені повідомили, що цю заяву доставили до вищих рівнів ГПУ, і я чекаю від (генерального прокурора) Віктора Пшонки реакції", - заявила Ю.Тимошенко.