ua en ru

Генпрокуратура розслідує факти зловживань у ФДМУ при приватизації "Біофарми"

Генпрокуратура розслідує факти зловживань у ФДМУ при приватизації "Біофарми" Фото: "Біофарма"

Зазначений комплекс розташований на вул. Амосова в Києві

Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальну виробництво за фактами зловживань посадовими особами Фонду державного майна України при проведенні приватизації цілісного майнового комплексу з виробництва бактерійних препаратів "Біофарма" вартістю понад 60 млн грн. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Зазначений комплекс розташований на вул. Амосова в Києві.

У ході розслідування на підставі постанов слідчого судді та у встановленому законом порядку слідчими проведено обшуки у приміщеннях Фонду державного майна України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ЗАТ "Біофарма". В даний час виконуються інші необхідні слідчі дії.

Попередньо кримінальні злочини кваліфіковано за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, в листопаді 2010 р. ФДМУ продав 29% акцій ВАТ "Біофарма" за 53 млн грн.