ua en ru

Генпрокуратура не відступає від намірів повернути награбоване в Україну в максимально короткий термін - ГПУ

Україна ніколи не пом'якшувала позицію щодо повернення активів, награбованих режимом Януковича і виведених за кордон злочинним шляхом.

Україна ніколи не пом'якшувала позицію щодо повернення активів, награбованих режимом Януковича і виведених за кордон злочинним шляхом. Про це заявив в інтерв'ю інформагентству РБК заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, коментуючи повідомлення в пресі про нібито прохання ГПУ до австрійської влади розморозити банківські рахунки екс-глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва з-за відсутності достатніх доказів його провини.

Як запевнив один з керівників відомства, жодних офіційних звернень до Відня з цього приводу не було ні при нинішньому генеральному прокуророві Україні Виталее Яремі, ні при в.о. генпрокурора Олега Махницком.

За словами Баганця, така недостовірна інформація тільки дискредитує перед міжнародною громадськістю зусилля України у складному процесі повернення активів.

Заступник генпрокурора нагадав, що минулої весни в Лондоні міжнародної конференції по поверненню активів жорстка позиція України викликала розуміння у її партнерів, у тому числі у австрійської сторони.

"Наша переконаність не ослабла, ніякої переписки в цьому ключі не велося, інакше я б знав першим", - повідомив Баганець.

Нагадаємо, раніше джерело в ГПУ повідомило РБК-Україна, що ГПУ направила в компетентні органи в Австрії клопотання з проханням зняти арешт з рахунків колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва.

За словами джерела, такий лист надіслав один із заступників генерального прокурора минулого тижня. листі відзначалася необхідність зняти арешт з рахунків Клюєва з причини недостатньої доказової бази його вини у слідчих органів.
Разом з цим джерело зазначив, що новопризначений генеральний прокурор Віталій Ярема відкликав цей лист.