ua en ru

Генпрокуратура направила в Апеляційний суд Києва справу щодо службових осіб King`s Capital за збитки у 52 млн грн

Генеральна прокуратура України 27 липня 2011 р. затвердила обвинувальний висновок і направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу стосовно службових осіб ТОВ "Кінгз Кепітал". Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Згідно повідомленню, розслідуванням установлено, що 6 членів злочинної організації, у тому числі Сандей Аделаджа, впродовж 2006-2008 рр. шляхом шахрайства, під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності групи компаній King`s Capital заволоділи коштами громадян. У справі визнано потерпілими 618 осіб, яким завдано матеріальних збитків на суму понад 52 млн грн.
Таким чином, обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення, керівництво та участь у злочинній організації), ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 і ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України (підроблення та використання завідомо підробленого документа).
З метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму близько 108 млн грн. Стосовно двох обвинувачених застосовано запобіжний захід - взяття під варту.