ua en ru

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця МВС

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця МВС Фото: події 1 грудня 2013 року в Києві

Йому інкримінують виконання незаконних наказів керівництва під час Революції гідності

Генеральна прокуратура України 4 січня направила до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт щодо колишнього керівника управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ (ГУ МВС) України у м. Києві, який обвинувачується у виконанні незаконного наказу силовим шляхом звільнити Майдан Незалежності від протестувальників 30 листопада 2013 року. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Високопосадовець МВС передав цей наказ бійцям спецпідрозділу "Беркут". Унаслідок реалізації наказу розігнати Майдан постраждали більш 80 мітингувальників.

Також цій особі інкримінується виконання незаконних вказівок керівництва 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій. Тоді від дій спецпідрозділу "Беркут" та військовослужбовців внутрішніх військ постраждали більше 29 мітингувальників та 22 представники ЗМІ.

Крім того, щодо подій 1 грудня 2013 співробітнику МВС інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків. Він не прослідкував за наданням засобів захисту правоохоронцям, унаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

Прокуратура повідомляє, що за результатами розслідування подій на Банковій було оголошено про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та п’ятьом правоохоронцям (з них трьом керівникам підрозділів).

Нагадаємо, Печерський районний суд заочно заарештував українського бізнесмена Сергія Курченка.