ua en ru

Генпрокуратура: запобіжний захід Корбану можуть обрати вже сьогодні

Генпрокуратура: запобіжний захід Корбану можуть обрати вже сьогодні Фото: Геннадій Корбан

З Корбаном проводяться необхідні слідчі дії

Затриманому главі політради партії УКРОП Геннадію Корбану можуть обрати запобіжний захід сьогодні, 4 листопада. Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, передає 112 Україна.

На питання про те, коли Корбану оберуть запобіжний захід, прокурор відповів: "Я сподіваюся, що сьогодні. Зараз він у нас, у правоохоронців".

За його словами, з Корбаном проводяться необхідні слідчі дії.

"Він перебуває в статусі затриманого. Можливо, в ці хвилини йому оголошують про підозру. Можливо, але це роблять процесуальні прокурори", - додав Куценко і нагадав, що суд має обрати запобіжний захід протягом 72 годин після затримання або відпустити затриманого.

Зазначимо, раніше Корбана вже відпустили, оскільки суд за три доби не зміг визначитися з мірою запобіжного заходу. Прокурори наполягають на утриманні Корбана під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва переніс на 5 листопада на 15:30 розгляд слухання за скаргою адвокатів Геннадія Корбана щодо його незаконного затримання і зобов'язав представників досудового слідства доставити затриманого.