ua en ru

Генпрокуратура готує подання про позбавлення недоторканості ще двох нардепів, - Луценко

Генпрокуратура готує подання про позбавлення недоторканості ще двох нардепів, - Луценко Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Прокуратура на фінальній стаді підготовки відповідних подань

Генеральна прокуратура України (ГПУ) готує до Верховної Ради подання на позбавлення недоторканості ще двох народних депутатів. Про це у середу, 14 березня, у коментарі журналістам повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Зокрема, за його словами, прокуратура вже "на фінальній стадії" підготовки відповідних подань.

"Ми на фінальній стадії до підготовки подання у справі одного з народних депутатів, які перешкоджали журналістській діяльності прямо у стінах Верховної ради", - зазначив Луценко.

Також він додав, що цієї п'ятниці, 16 березня, він матиме зустріч із детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Вони, ймовірно, будуть подавати на мій підпис матеріали щодо незаконного збагачення одного з народних депутатів", - зазначив генпрокурор.

Щоправда, імен депутатів Луценко поки не назвав.

Коментар Генпрокурора Юрія Луценка щодо можливого подання на нардепа Н.Савченко, розгляду питання по поданнях на нардепа Є.Бакуліна, оголошення в розшук підозрюваного у вбивстів рос.політика Вороненкова

Опубліковано Ларисою Сарган 14 березень 2018 р.

Нагадаємо, генпрокурор заявив, що народного депутат Надію Савченко можуть позбавити депутатської недоторканості у разі, якщо вона не з'явиться на допит до слідчого СБУ. Крайній термін у Савченко для того, щоб прибути на допит - 15 березня 2018 року.