ua en ru

Генпрокуратура Азербайджану порушила справу стосовно прихильників Гюлена

Генпрокуратура Азербайджану порушила справу стосовно прихильників Гюлена Фото: в Туреччині Фетхуллаха Гюлена підозрюють в організації держперевороту

"Резидентом" Гюлена в Азербайджані може бути глава опозиційної партії Алі Керімлі

Генпрокуратура Азербайджану порушила кримінальну справу стосовно місцевих прихильників турецького проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого в Туреччині підозрюють у спробі держперевороту. Про це йдеться в повідомленні азербайджанських ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс".

Як наголошується, прихильників Гюлена підозрюють у заклику до насильницького повалення конституційного ладу в Азербайджані і створенні шаріатської держави.


"За інформацією джерел, близьких до правоохоронних органів Азербайджану, Генпрокуратура країни порушила кримінальну справу стосовно прихильників Гюлена в Азербайджані, які дозволяли собі відкриті заклики до насильницького повалення конституційного ладу з метою створення шаріатської держави і висловлювання проти держави за дорученням іноземних організацій і їх представництв", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, за даними місцевих ЗМІ, "резидентом" Гюлена в Азербайджані є глава опозиційної Партії Народного фронту (ПНФА) Алі Керімлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Стамбула підготувала запит до Сполучених Штатів Америки на тимчасовий арешт підозрюваного в організації перевороту в Туреччині імама Фетхуллаха Гюлена.