ua en ru

Генпрокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за фактом заворушень в Єревані

Генпрокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за фактом заворушень в Єревані Фото: Генпрокуратура Вірменії (ГПУ Вірменії iravaban.am)

Ще три кримінальні справи порушила Спеціальна слідча служба країни

Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу у зв'язку з інцидентом ввечері 17 квітня на перехресті проспекту Маштоца і вулиці Московян в Єревані. Про це повідомляє News.am.

Як повідомляється, справа порушена за фактом інциденту, що стався близько 23 годин після мітингу на площі Республіки і ходи, коли близько 60-70 його учасників спробували перешкодити співробітникам компанії "Санітек", прибирав сміття на вулиці.

"Грубо порушуючи громадський порядок і виявляючи неповагу до членів суспільства, молоді люди ламали вивіски, установлені на перехресті, намагалися зламати світлофори і дорожні знаки", - наголошується в повідомленні прокуратури.

Крім того, протестувальники камінням і металевими предметами стали бити подъехавшим до місця події автомобілів поліції, які застосували насильство до поліцейським, заважали роботі журналістів. У зв'язку з цим порушено кримінальну справу за ч. 1 і 2 ст. 225 КК. Справу передано у провадження Слідчого комітету.

Генпрокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за фактом заворушень в ЄреваніГенпрокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за фактом заворушень в ЄреваніГенпрокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за фактом заворушень в Єревані

Фото: масові заворушення в Єревані тривають (фото ГПУ Вірменії)

Крім того, повідомляє агентство, Спеціальна слідча служба Вірменії прийняла у виробництво ще три кримінальні справи за ч. 1 і 2 статті 225 і ч. 1 статті 225-1 у зв'язку з масовими акціями протесту в Єревані.

Зокрема, в рамках однієї справи встановлено, що 13 квітня під час організованої депутатами акції в Єреванському державному університеті були зламані двері, нанесені тілесні ушкодження співробітникам служби охорони навчального закладу, порушена його робота.

У рамках другої справи з'ясувалося, що 16 квітня аналогічна ситуація повторилася в Базовому медичному коледжі.

В рамках третього справи встановлено, що в ході акції 16 квітня демонстранти застосували насильство до поліцейських, завдавши їм тілесних ушкоджень. Дії демонстрантів порушили громадський порядок і погрожували громадської безпеки.

Միջադեպ Երեւանի կենտրոնում. վնասել են նաեւ լրագրողների

Միջադեպ Երեւանի կենտրոնում. վնասել են նաեւ լրագրողների

Опубліковано NEWS.am 17 квітня 2018 р.

Нагадаємо, у Вірменії вже майже тиждень тривають масові акції протесту проти обрання екс-президента країни Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. При цьому, незважаючи на масштабні заворушення, парламент Вірменії вчора проголосував за це обрання, а президент підписав відповідний указ.

Протести організовані опозиційним політиком Николом Пашиняном, який вчора оголосив про початок так званої оксамитової революції в країні.