ua en ru

Екс-президент Вірменії Саргсян обраний прем'єр-міністром країни

Екс-президент Вірменії Саргсян обраний прем'єр-міністром країни Фото: Серж Саргсян (president.am)

Через висунення на пост прем'єра країни Сержа Саргсяна у Вірменії почалися протести

Парламент Вірменії сьогодні, 17 квітня 2018 року, підтримав кандидатуру екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра. Про це повідомляє видання "Новости Армении".

Як повідомляється, кандидатуру Саргсяна, яка була представлена правлячою Республіканською партією Вірменії та АРФД, підтримали 77 депутатів, проти - 17.

Згідно з повідомленням, уряд Вірменії має бути сформований протягом 15 днів після обрання прем'єр-міністра. У прем'єра є 5 днів, щоб подати президентові країни кандидатури віце-прем'єрів і міністрів, після чого у триденний термін президент призначає віце-прем'єрів та міністрів, або звертається до Конституційного суду.

Уряд Вірменії буде складатися з прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра, двох віце-прем'єрів і 17 міністрів.

Зазначимо, Саргсян був президентом Вірменії з 9 квітня 2008 року по 9 квітня 2018 року, а з 9 квітня 2018 року президентом країни став Армен Саркісян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через висунення на пост прем'єра країни Сержа Саргсяна у Вірменії почалися протести.

Відзначимо, протести в Вірменії, які очолив лідер однієї з опозиційних партій Нікол Пашинян, тривають вже п'ятий день. Зокрема, вчора, 16 квітня, між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, в результаті яких за медичною допомогою звернулися 46 осіб.

Сьогодні, 17 квітня, протести в Вірменії продовжилися. У столиці країни, Єревані, протестуючі перекрили центральні вулиці. За інформацією місцевої поліції, в Єревані за підозрою в скоєнні адмінпорушень затримані 80 осіб.