ua en ru

Суд залишив Труханова на посаді мера Одеси

Суд залишив Труханова на посаді мера Одеси Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна/Віталій Носач)

Апеляцію САП було відхилено

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та залишив на посаді міського голову Одеси Геннадія Труханова на посаді. Про це повідомили у прес-службі суду.

Зазначається що у вівторок, 6 березня, колегія суддів розглядала апеляційну скаргу прокурора САП на рішення Солом’янського районного суду у кримінальному провадженні про відсторонення Труханова від посади. Апеляцію було відхилено.

"Вказаною ухвалою суду першої інстанції відмовлено у задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про відсторонення від посади Одеського міського голови підозрюваного Труханова Г.Л.", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Труханов підозрюється у розтраті 185 млн гривень міського бюджету. Труханов є одним з 8 фігурантів справи заводу "Краян" - у 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала заводу, за 185 млн гривень. Тоді як сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень.

Нагадаємо, клопотання САП про відсторонення Труханова надійшло до суду 19 лютого. 22 лютого Солом'янський районний суд Києва почав розгляд вказаного клопотання. Втім розгляд справи було перенесено на 27 лютого через технічні проблеми. Цього дня Солом'янський суд відхилив клопотання САП про відсторонення Труханова від посади мера Одеси.