ua en ru

Генконсульство України в Ростові призупинить роботу після нападу

Генконсульство України в Ростові призупинить роботу після нападу Фото: Віталій Москаленко

У приміщенні розбиті майже всі вікна, пошкоджено оргтехніка

Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону змушений тимчасово призупинити роботу після нападу, яке було скоєно сьогодні вночі. Про це в інтерв'ю Ехо Москви повідомили генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко.

"На жаль, у найближчі кілька днів ми навряд чи зможемо налагодити роботу, оскільки всі вікна вибиті. Майже всі вікна вибиті, ті вікна, які виходять у двір, на щастя, залишилися цілими, але ні одне робоче місце не може бути задіяне в нормальному режимі. І тому, я не знаю, коли ми зможемо надавати консульські послуги. Тим більше, що у нас в день приходить від 50 до 70 відвідувачів, які вимагають, хто свідоцтво про повернення, хто якісь інші документи. Ми зараз намагаємося все це привести в якийсь більш-менш порядок, щоб організувати хоча б одне робоче місце, де можна було б надавати послуги. Але в найближчі 2-3 дні навряд чи таке може бути", - повідомив Москаленко.

Генконсул також розповів подробиці нападу невідомих на будівлю консульства, яке сталося в ніч на 13 червня.

"Були розбиті вікна на першому поверсі бейсбольними бітами. На другому поверсі в основному атака відбувалася з допомогою цегли. Постраждала оргтехніка, розбите 17 вікон з 25-ти. На щастя, ніхто із співробітників генерального консульства не постраждав, хоча, якщо б хтось був на робочому місці, то цілком можливо, що таке могло б статися. Тим не менш, пошкоджена оргтехніка, власне кажучи, вельми неприємний інцидент", - розповів він.

За його словами, поки ніхто з нападників не знайдений і не затриманий.

Москаленко заявив, що, швидше за все, МЗС України направить Росії ноту протесту у зв'язку з подією.

"Я думаю, що буде, мабуть, відповідна нота Міністерства закордонних справ України на адресу Міністерства закордонних справ Росії... Поки що говорити про те, яка буде реакція, я не беруся. Але думаю, це буде здійснено у відповідності з Консульською конвенцією і відповідним чином буде реакція", - повідомив генконсул.

Нагадаємо, в ніч на 13 червня близько 50-100 невідомих облили зеленкою генконсульство України в Ростові-на-Дону, закидали помідорами, цеглинами і яйцями, в будівлі розбили скло.