ua en ru

Генконсул України в Стамбулі звільнений через різки висловлювання з приводу розгону Євромайдану у Києві

Генеральний консул України в Стамбулі Богдан Яременко звільнений з посади через різки висловлювання з приводу розгону Євромайдану у Києві. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Повідомляю, що Ваше закордонне відрядження на посаді генерального консула України в Стамбулі завершено. Прошу здійснити необхідні формальності та прибути в Україну до 7 грудня ц.р.", - процитував Яременко лист міністра закордонних справ Леоніда Кожари на свою адресу.

Нагадаємо, в суботу, 30 листопада, Яременко розкритикував на свої сторінці у Facebook дії спецпідрозділу "Беркут", який із застосуванням сили розігнав учасників столичного Євромайдану.

"Так діють карателі і окупанти. Так діяли фашисти. Застосувавши цю тактику і виявивши нічим не зрозумілу жорстокість, ви зганьбили пам'ять батьків і дідів, ви заплямували честь офіцера, принизили правоохоронні органи, всю українську владу. Ви вбили клин, викликали хвилю ненависті між громадянами і владою, чим дуже ускладнили ситуацію в країні, підвели своїх командирів, дуже ускладнили політичне майбутнє Верховного Головнокомандувача", - зокрема написав чиновник.

Пізніше глава МЗС України звинуватив Яременка в порушенні присяги державного службовця.