ua en ru

Генеральним директором Чорноморського суднобудівельного заводу призначений В.Калашніков.

Генеральним директором Чорноморського суднобудівельного заводу призначений Валерій Калашніков, повідомляє прес-центр "Смарт-холдинга".

Нагадаємо, в грудні 2009 р. Міністерство оборони України і "ЧСЗ" за підсумками тендеру, проведеного військовим відомством, підписали контракт на виконання державного оборонного замовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни. Чорноморський суднобудівельний завод планує здійснити закладку першого, головного корабля з серії "корветів", в червні поточного року.
Державна акціонерна холдингова компанія "Чорноморський суднобудівельний завод" - одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належить ВАТ "Херсонський суднобудівельний завод", який в кінці 2007 р. придбав цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" (Миколаїв) на умовах узгодженого з ФДМУ і Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу. Міноритарним акціонером підприємства є держава.
"Смарт-холдинг" займається розвитком проектів в гірничо-металургійному комплексі (як акціонер групи компаній "Метінвест" і Яковлівського ГЗК), у виробництві нерудних матеріалів (підприємства субхолдингу "Смарт-нерудпром"), в суднобудуванні (субхолдинг на базі Херсонського і Чорноморського суднобудівельних заводів), в АПК (субхолдинг "Сагро" і група компаній "Верес"), здійснює проект будівництва глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.