ua en ru

Генерал Таран звільнений з СЦКК за підозрою в державній зраді, - РНБО

Генерал Таран звільнений з СЦКК за підозрою в державній зраді, - РНБО Фото: Андрій Таран

Таран працює в головному управлінні розвідки Міноборони з січня 1994 року

Глава української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі генерал-майор Андрій Тарану звільнений зі своєї посади у зв'язку з підозрою в державній зраді. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє прес-служба Ради нацбезпеки і оборони України.

"Генерал Таран звільнений з посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 КК України (Державна зрада)", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Таран заявив, що Україна наполягає на розмінуванні Широкіно Донецької області перед розміщенням там пункту Спільного контролю і координації (СЦКК).

Андрій Васильович Таран народився м. Франкфурт-на-Одері (НДР) в 1955 році. У 1977 році закінчив Київське вище зенітно-ракетне інженерне училище імені Кірова С. М.; у 1987 році - командний факультет Військової академії протиповітряної оборони Сухопутних військ імені маршала Радянського Союзу А. В. Василевського; у 1996 році - Національний університет оборони США. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони - з січня 1994 р.