ua en ru

Генерал РФ Ленцов спростував інформацію про своє перебування на Донбасі

Генерал РФ Ленцов спростував інформацію про своє перебування на Донбасі Фото: Олександр Ленцов

Російський генерал заявив, що прибув на полігон для підготовки до запланованих на другу половину серпня навчань

Замкомандувача Сухопутними військами ЗС РФ генерал-полковник Олександр Ленцов повідомив, що знаходиться не на Донбасі, а на полігоні Ашулук в Астраханській області. Про це Ленцов заявив в ефірі телеканалу "Росія 24", передають російські ЗМІ.

"Полігон Ашулук знаходиться на віддаленні більше 600 кілометрів від російсько-українського кордону", - сказав Ленцов.

Крім того, він заявив, що прибув на полігон для підготовки до запланованих на другу половину серпня навчань.

"У ЗМІ нещодавно з'явилися відомості, що замінено керівництво Головного розвідувального управління Генштабу України. Я думаю, що потрібно міняти не тільки керівництво, а всіх представників тих, хто відверто дезінформує керівництво і держави Україна, а в першу чергу український народ, і створюють напруженість між Росією і Україною", - додав він.

Нагадаємо, вчора, 10 серпня Генеральний штаб звинуватив генерала РФ Ленцова в координації бойовиків на Донбасі. Так, згідно з інформацією Генштабу України, генерал-полковник РФ Олександр Ленцов знаходиться на Донбасі і, можливо, координує діяльність бойовиків.

"За оперативною інформацією на території, що знаходиться під контролем бойовиків, в даний час знаходиться заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов'язують з координацією дій бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Крім того, саме з його присутністю пов'язують загострення ситуації в зоні АТО.

"Саме з його присутністю (Ленцова, - ред.) ми пов'язуємо загострення на Сході нашої країни", - заявив в. о. спікера Генерального штабу Владислав Селезньов.