ua en ru

General Motors до 2015 р. збільшить продажі автомобілів до КНР більш ніж удвічі - до 5 млн машин на рік

Найбільший в США автомобілебудівний концерн General Motors (GM) сьогодні оголосив про намір до 2015 р. збільшити продажі автомобілів в Китаї більш ніж в два рази - до 5 млн машин в рік. Така інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі компанії.
Президент GM Кевін Уейл заявив, що компанія налаштована оптимістично, і виразив упевненість в досягненні мети. За підсумками 2010 р. в Китаї було продано 2,35 млн автомобілів, вироблених GM. Зазначимо, що китайський автомобільний ринок є найбільшим в світі - за минулий рік в КНР було продано більше 13 млн пасажирських автомобілів, що на третину перевищило аналогічний показник 2009 р.
Крім того, К.Уейл відзначив, що концерн планує випустити на ринок більше 60 нових моделей автомобілів. Серед них будуть як новинки, так і перероблені версії вже існуючих моделей GM, зокрема оновлені Chevrolet і Buick складуть близько половини цих 60 моделей - 15 і 12 відповідно.
General Motors - найбільша американська автомобільна корпорація, що виробляє свою продукцію в 35 країнах світу. 1 червня 2009 р. GM приступила до процедури банкрутства за ст.11 федерального закону США про банкрутство. Після цього 60% акцій компанії відійшли уряду США, ще 12% - канадському уряду. 17 листопада 2010г. GM почав IPO, аби реалізувати частину акцій, що належали американській державі. Його розмір склав 23,1 млрд дол., ставши найбільшим в історії США. Штаб-квартира організації розташована в м. Детройт, штат Мічіган.