ua en ru

General Electric і Baker Hughes заявили про об'єднання нафтогазових бізнесів

General Electric і Baker Hughes заявили про об'єднання нафтогазових бізнесів Фото: General Electric і Baker Hughes об'єднують нафтогазовий бізнес

Загальна прогнозована виручка компаній оцінюється в 32 млрд доларів

Американські компанії General Electric (GE) і Baker Hughes уклали угоди про об'єднання нафтогазового бізнесу. Про це повідомляє прес-служба GE.

Як повідомляється, схвалено злиття між GE Oil & Gas і Baker Hughes.

Компанія прогнозує, що новий об'єднаний "траст" стане лідером у сфері технології та послуг у нафтогазовій промисловості. За розрахунками аналітиків General Electric загальна виручка компанії в 120 країнах світу може становити 32 млрд доларів.

У свою чергу, президент GE Oil & Gas повідомив, що злиття створить "потужного гравця на ринку нафти і газу", а крім цього, угода є "цікавою" для співробітників компанії.

Угода була одноголосно схвалена радою директорів двох компаній. За умовами акціонери Baker Hughes після укладення угоди отримають особливі одноразові дивіденди в розмірі 17,5 доларів за акцію. GE стане власником 62,5% нової компанії. Закриття угоди планується в 2017 році.

Baker Hughes — третя за величиною нафтогазова сервісна компанія в світі і працює більш ніж в 90 країнах. Вона займається бурінням, оцінкою запасів і облаштуванням родовищ.

Компанія GE Oil & Gas — донька багатонаціональної компанії General Electric. Вона також присутня у всіх сегментах нафтової і газової ланцюжка.

Нагадаємо, раніше Goldman Sachs передбачив, що нафторинок 2017 навряд чи збалансується.