ua en ru

Гендиректором РБК призначений Сергій Лаврухін замість Германа Каплуна

У ВАТ "РБК" змінилося керівництво. Як повідомляє прес-служба основного акціонера РБК групи ОНЕКСІМ, на сьогоднішньому очному засіданні ради директорів компанії новим генеральним директором РБК призначений Сергій Лаврухін, до цього очолював раду директорів РБК й обіймав посаду виконавчого директора ОНЕКСІМ. Він змінив на посаді гендиректора РБК одного із засновників компанії Германа Каплуна. Зміна гендиректора відбулася за ініціативою представників групи ОНЕКСІМ. Новим головою ради директорів ВАТ "РБК" обраний директор з інвестицій ОНЕКСІМ Валерій Сенько.

Як наголошується в прес-релізі, група ОНЕКСІМ дякує Каплуну за його внесок у становлення та розвиток компанії. Завдання новопризначеного менеджменту ОНЕКСІМ бачить у наданні нового імпульсу реалізації стратегії РБК, затвердженої радою директорів, і підвищенні операційної ефективності всіх проектів компанії. Серед невідкладних бізнес-завдань - залучення додаткових фінансових ресурсів для розвитку за рахунок продажу непрофільних активів і завершення оголошеної додаткової емісії, завершення інтеграції "Ру-Центру", можливе зниження боргового навантаження шляхом конвертації частини боргу в капітал. Одним з пріоритетів має стати якість редакційної матеріалу всіх ЗМІ, що входять в РБК.

Коментуючи зміни в РБК, генеральний директор групи ОНЕКСІМ Дмитро Разумов заявив: "Ми є найбільшим акціонером компанії і як ніхто інший, зацікавлені в ефективному розвитку всіх її бізнесів і швидкому зростанні її акціонерної вартості. Компанія працює в самому багатообіцяючому сегменті медіа - і інтернет-ринку і має блискучі перспективи. Завдання, поставлене радою директорів і акціонерами перед новим менеджментом, полягає в збереженні професійних кадрів і накопиченого досвіду, а також у залученні нових ідей і людей, здатних підняти бізнес компанії і її капіталізацію на новий рівень. Всього цього ми збираємося досягти, строго дотримуючи баланс інтересів акціонерів, кредиторів, працівників компанії".

ВАТ "РБК" - один з найбільших та динамічних російських медіахолдингів, заснований в 1993 р. Компанія веде операційну діяльність в сегментах інтернету, телебачення і преси. Контрольний пакет компанії належить групі ОНЕКСІМ. Виручка медіахолдингу РБК за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2011 р. виросла в порівнянні з показником 2010 р. на 35% і склала 4,68 млрд руб. (більше 158 млн дол).