ua en ru

Гендиректор ТНК-ВР: Компанія готова розглядати пропозиції по купівлі Лисичанського НПЗ

ТНК-ВР готова розглядати пропозиції від потенційних покупців по купівлі Лисичанського нафтопереробного заводу (НПЗ). Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор компанії ТНК-ВР Герман Хан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Об'єктивно, в тій ситуації, в якій ми знаходимося, буде перебувати будь-який покупець. Ми сьогодні не чекаємо якоїсь реальної пропозиції з точки зору вигідної покупки. Оскільки вона повинна супроводжуватися якимось економічним змістом. Якщо у нас воно (підприємство) генерує збитки, а ми є власниками нафти і можемо, як мінімум, забезпечити завантаження. Ми готові чекати, скільки буде потрібно, і готуємося, все-таки, до консервації. Нафту ми поставляти не будемо", - повідомив Хан.

За його словами, з точки зору подальшої стратегії, на сьогоднішній день немає якоїсь ясності, але, якщо будуть виникати ідеї з приводу партнерства, компанія готова розглядати пропозиції. "Ми відкриті і дивимося на будь-яке партнерство з точки зору економічної обґрунтованості", - уточнив Хан.

Він зазначив, що проводити модернізацію заводу наразі недоцільно.

У теж час, за його словами, установка по виробництву поліпропілену, що знаходиться на території НПЗ, швидше за все, залишиться працюючою.

"У нас поки що немає плану демонтувати і вивозити цю установку", - резюмував Хан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТНК-ВР має намір продати Лисичанський НПЗ.

Приватне акціонерне товариство "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ) входить у групу ТНК-ВР. ПАТ займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. За підсумками 2011 р. Лисичанський НПЗ збільшив обсяг переробки нафтової сировини на 2% - до 4,92 млн т у порівнянні з 2010 р., поставки сировини на НПЗ за вказаний період збільшилися на 6,5% - до 4,93 млн т. У 2011 р. Лисичанський НПЗ заплатив більше 3,2 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів.