ua en ru

Гендиректор міністерства фінансів Ізраїлю подав у відставку

Генеральний директор міністерства фінансів Ізраїлю Хаїм Шані подав у відставку. Про це повідомив сьогодні сам чиновник у поширеній ним заяві, передає радіо "Маяк".
Свій крок Шані пояснив "розбіжностями з міністром фінансів Ізраїлю Юваль Штайніц щодо того, як реагувати на масові протести населення, яке вимагає соціальних змін". "Наші відмінності в підходах по ряду суттєвих питань тривають вже тривалий час, і аналіз ситуації привів мене до цього рішення. Події останніх днів загострили проблеми, які я окреслив, і переконали мене в тому, що в даних обставинах я не можу виконувати свої функції на цій посаді", - підкреслив Шані.
Напередодні по всій країні пройшли масові акції протесту, в яких, за різними оцінками, взяли участь від 100 до 150 тис ізраїльтян. Протестувальники висловлювали невдоволення занадто високою вартістю життя, соціальною нерівністю і безробіттям. Крім того, маніфестанти вимагали зробити більш доступними медичне обслуговування та освіту. Головними винуватцями сформованої в країні ситуації учасники акцій назвали прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху і міністра фінансів Юваль Штайніца і зажадали від них радикальних дій.