ua en ru

Гендиректор Mail.ru Group Дмитро Грішин призначений головою ради директорів компанії

Співзасновник і генеральний директор Mail.ru Group Дмитро Грішин призначений головою ради директорів компанії. Як повідомили в прес-службі Mail.ru Group, співзасновник Юрій Мільнер прийняв рішення скласти повноваження голови і вийти зі складу ради директорів компанії.

Грішін обраний до складу ради директорів і призначений головою зі збереженням посади гендиректора. Інших змін у складі ради директорів або менеджменту компанії не відбулося.

В даний час до ради директорів входять 10 осіб: директор MIH Group (структура Naspers, володіє 29% капіталу Mail.ru Group) з інвестицій Чарльз Серл, співзасновник групи, директор Mail.ru Group Григорій Фінгер, керуючий директор Mail.ru Group Метью Хаммонд , гендиректор "Телекоминвеста" Володимир Стрешинський, перший заступник голови ВАТ "Мегафон" Іван Таврін, фіндиректор MIH Васілеос Сгурдос, директор по IT Naspers Group Марк Ремон Сорор, два незалежних директори - глава найбільшого латиноамериканського інтернет-аукціону MercadoLibre.com Маркос Гальперін і виконавчий директор NHN в Південній Кореї Санг Хун Кім, а також щойно обраний Грішін.

Mail.Ru Group (заснована в 1998 р.) - провідний гравець російськомовного сегмента мережі інтернет. Основні акціонери Mail.ru Group - структури Алішера Усманова, південноафриканський холдинг Naspers і китайська Tencent, в сумі володіють 81,14% голосів і 60,34% капіталу. Компанії належать соціальні мережі "Однокласники" і "Мій Мир", два інстант-месенджера - Mail.ru Агент і ICQ, поштовий сервіс, портал, а також портфоліо найбільших онлайн-ігор. Чистий прибуток російської інтернет-групи Mail.ru Group з лістингом в Лондоні в 2011 р. виросла більш ніж в 2,5 разу - до 207,6 млн дол.

Крім того, Mail.Ru Group належать пакети акцій "ВКонтакте" (39,99%) і Qiwi (21,35%), міноритарні частки в Facebook, Groupon та Zynga, ряді великих російських та українських інтернет-компаній.