ua en ru

Гендиректор "Лабораторії Касперського" заплатив викрадачам викуп і отримав сина назад, - джерело

Син гендиректора «Лабораторії Касперського» Іван Касперський, який напередодні був викрадений, знайдений і вже повернувся додому. Як повідомило джерело в правоохоронних органах, власник компанії «Лабораторія Касперського» задовольнив вимогу викрадачів і заплатив викуп за свого сина, пише РБК daily.

У вівторок, 19 квітня, на північному-заході Москви був викрадений Іван Касперський, син гендиректора «Лабораторії Касперського» та учасника рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії Євгенія Касперського (його стан оцінюється в 800 млн дол.) Злочинці напали на 20-річного Івана, коли той прямував на роботу в офіс фірми InfoWatch, якою керує його мати Наталія Касперська.
Як повідомляє видання, в даний момент І.Касперський знаходиться в безпеці. Про це повідомило джерело, близьке до слідства, що займалося пошуками зниклого сина мільйонера.

Зокрема, співрозмовник повідомив, що за Івана був заплачений викуп, проте сума, яка була передана, йому невідома. Раніше повідомлялося, що за повернення І.Касперського злочинці вимагали 3 млн євро.
Між тим, зазначає видання, офіційних підтверджень інформації про те, що Іван знайдений, поки ніхто не дає. У компанії Є.Касперського заявляють, що на коментарі про подію з сином їх начальника накладено найсуворішу заборону. Тим не менш, відмічені Life News, вже кілька джерел підтвердили, що Івана повернули рідним живим, викуп відбувся ще вчора.

Як зазначається, це вже другий випадок такого масштабу за останні три роки - в 2009-му викрали сина колишнього топ-менеджера «Роснефти». Кіднеппінг ризикує отримати серйозне поширення в Росії в найближчі роки, попереджають експерти: кількість охоронних підприємств у країні росте в геометричній прогресії, а викрадення близьких і родичів підприємців трапляються все частіше.