ua en ru

У Генасамблеї ООН 15 країн позбулися права голосу

У Генасамблеї ООН 15 країн позбулися права голосу Фото: Генасамблея ООН

Країни не сплатили членські внески

За несплату членських внесків права голосу в Генеральній асамблеї ООН права голосу позбулися відразу 15 країн. Відповідне рішення прийняв генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, передає AP.

В число боржників потрапила, зокрема Венесуела, входить в число тимчасових членів Ради безпеки ООН і в лютому 2016 року перенимающая в Радбезі крісло голови повноваження. Країна має 3 млн доларів, передає Deutsche Welle.

Серед інших великих неплатником членських внесків виявилися Домініканська республіка (2,1 млн доларів), Сент-Вінсент і Гренадіни (2,155 млн доларів), Бурунді (1,36 млн доларів). Однак, незважаючи на борги, ООН не стала позбавляти права голосу такі країни, як Ємен, Сомалі, Коморські острови, Гвінея-Бісау та Сан-Томе і Прінсіпі у зв'язку з важкою політичною та економічною ситуацією в цих країнах.

У список країн-боржників входив також Іран. Проте прес-секретар Генасамблеї Даніель Томас заявив, що Іран "тільки що заплатив" і тепер може голосувати.

Нагадаємо, уряд Колумбії і представники Революційних збройних сил Колумбії попросять ООН направити в країну моніторингову місію терміном на один рік для спостереження за припиненням багаторічного конфлікту.