ua en ru

Гелетей заявив, що УДО не має можливості забезпечити охорону всіх нардепів

Гелетей заявив, що УДО не має можливості забезпечити охорону всіх нардепів Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Гелетей повідомив, що Держохорона не охороняла Ігоря Мосійчука

Глава Управління державної охорони України Валерій Гелетей заявив, що його відомство не має можливостей забезпечити охорону всіх нардепів. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий".

"Управляння державної охорони - це треба зрозуміти - не в силі забезпечити безпеку народним депутатам. Тому що особового складу недостатньо: управління практично працює на межі можливого", - заявив він, додавши, що Держохорона не забезпечувала безпеку нардепа Ігоря Мосійчука.

Крім того, за словами Гелетея, основна небезпека йде від подій на Донбасі, а також від дій РФ, яка намагається дестабілізувати ситуацію всередині України.

Так, очільник управління Держохорони вважає, що для попередження терактів необхідні комплексні заходи як спецслужб, так і місцевої влади.

“Це робота не тільки спецслужб, а всіх громадян, які спостерігають за тим, хто поселяється в їхніх оселях. Це також є допомога, тому що лише за комплексу дій можна зменшити ризики або унеможливити їх”, - додав він.

Нагадаємо, раніше Гелетей заявляв, що у України немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак безпілотників.