ua en ru

Гелетей розповів про спроби замаху на перших осіб держави

Гелетей розповів про спроби замаху на перших осіб держави Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

У перші дні після інавгурації Порошенка УДО запобігло замаху на його життя

Голова Управління державної охорони України Валерій Гелетей розповів про спроби замаху на перших осіб держави. Про це Гелетей розповів в інтерв'ю УНН.

Зокрема, Гелетей розповів, що в перші дні після інавгурації президента Петра Порошенка Держохорона запобігла замаху на його життя. За його словами, у дворі Адміністрація президента була спроба закласти вибухівку з боку в'їзду президента на територію АП.

"У нас часто з'являється інформація про те, що готується замах на президента, на його кортеж, на інших чиновників. У нас багато випадків, коли при перевірці даху або вулиці в місці, де заплановано захід за участю перших осіб держави, знаходимо зброю, вибухівку, гранатомети. Чи можемо ми говорити, що це був замах? Думаю, що ні. Але підготовка до замаху однозначно була. На щастя, дії наших військовослужбовців не дали можливості здійснити ці замахи", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Гелетей повідомляв, що військовослужбовців Управління державної охорони України з початку вересня залучали на 50 заходах за участю перших осіб держави та офіційних делегацій інших країн.