ua en ru

Гелетей розповів про охорону українських чиновників за кордоном

Гелетей розповів про охорону українських чиновників за кордоном Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Заходи безпеки з української сторони можуть бути менше, якщо мова йде про країни ЄС

Голова Управління державної охорони України Валерій Гелетей розповів про охорону українських чиновників за кордоном. Про це Гелетей розповів в інтерв'ю УНН.

"За кілька днів до запланованої дати візиту високопоставленого чиновника іншої країни або керівника міжнародної організації до нас приїжджає передова група охорони. За таким же принципом наша група прибуває в іншу країну і в зв'язці з місцевою спецслужбою опрацьовують всі деталі візиту, де під деталями мається на увазі повний комплекс охоронних заходів", - розповів він.

За словами Гелетея, заходи безпеки з української сторони можуть бути менше, якщо мова йде про країни ЄС. Тоді як у воюючій державі посилюються заходи безпеки.

"Якщо це країна ЄС, заходи безпеки з нашого боку можуть бути менше, якщо ж держава, яка воює чи має нестабільну внутрішньополітичну ситуацію - посилюються заходи безпеки", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Гелетей повідомляв, що в перші дні після інавгурації президента Петра Порошенка Держохорона запобігла замаху на його життя.