ua en ru

ДБР завело кримінальну справу стосовно Луценка

ДБР завело кримінальну справу стосовно Луценка Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Справу відкрили за фактом можливого зловживання владою

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження стосовно колишнього генерального прокурора Юрія Луценка. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив в.о. керівника відділу по роботі зі ЗМІ ДБР Максим Білоусенко.

Повідомляється, що справу відкрили за фактом можливого зловживання владою екс-генпрокурором.

"ДБР відкрили кримінальне провадження за заявою народного депутата України Давида Арахамія (фракція "Слуга Народу"). Провадження відкрито за фактом можливих неправомірних дій, за статтею перевищення влади. Ми саме за фактом, за заявою відкрили провадження", - сказав Білоусенко.

Провадження відкрито за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу.

У свою чергу Юрій Луценко відреагував на відкриття кримінальної справи проти нього. Він заявив, що для таких звинувачень "треба мати велику фантазію".

"Треба мати велику фантазію, щоб звинувачувати мене в тому, про що говорить пан Арахамія. Я не закінчував курси в Трускавці. Тому просто запитаю: Як взагалі можна бути акціонером нелегального казино ???" - написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, він пройшов повну перевірку своєї декларації.

"Всі мої доходи і видатки за період перебування у владі підтверджені", - зазначив колишній генпрокурор.

Нагадаємо, Верховна рада України 29 серпня звільнила Юрія Луценка з посади генерального прокурора. За звільнення Луценка проголосували 317 парламентарів.

Додамо також, Окружний адміністративний суд Києва 29 серпня відкрив провадження у справі за позовом колишнього столичного мера Леоніда Черновецького проти Луценка.

Повідомляється, що Черновецький просить суд заборонити Юрію Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генерального прокурора, відразу після його звільнення.