ua en ru

ДБР відкриє перші справи проти високопосадовців у листопаді

ДБР відкриє перші справи проти високопосадовців у листопаді Фото: Роман Труба (facebook.com/dbr.gov.ua)

Нова структура працюватиме навіть без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкриє перші провадження у листопаді після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади. Про це повідомляє прес-служба ДБР з посиланням на голову служби Романа Труби.

"У нас немає можливості чекати - ми розпочнемо роботу з тими ресурсами, які є: без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки. Це відбудеться у листопаді цього року одразу після призначення на посади слідчих територіальних управлінь», - сказав Труба 18 вересня під час засідання Комітету міністрів Ради Європи у Страсбурзі.

Він нагадав про те, що штат Державного бюро розслідувань складає 1,5 тисячі осіб. "Ми оголосили найбільший в країні конкурс на 674 посади, який вже добігає кінця. Вже обрано 320 переможців конкурсу. Частина з них призначена на посаду", - додав він.

Також важливим кроком для ефективної роботи Бюро є передача матеріалів поліграфу 27 переможців конкурсу на керівні посади, який проводила зовнішня комісія, зауважив Труба.

Нагадаємо, 18-19 вересня Директор ДБР Роман Труба знаходиться з робочим візитом у Страсбурзі.

Відзначимо, 4 вересня Труба призначив 5 заступників директорів теруправлінь ДБР. Усі кандидати пройшли психофізіологічне дослідження за допомогою поліграфа.