ua en ru

ДБР арештувало понад 200 млн гривень активів екс-нардепа з оточення Януковича

ДБР арештувало понад 200 млн гривень активів екс-нардепа з оточення Януковича Фото: Віктор Янукович (Віталій Носач, РБК-Україна)

Державне бюро розслідувань арештувало понад 200 мільйонів гривень необґрунтованих активів колишнього народного депутата від "Партії регіонів". Він наближений до сім’ї екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ДБР.

За даними відомства, колишній регіонал спільно з оточенням президента-втікача "відмивав" та легалізовував за кордоном доходи, отримані від оборудок на одному з потужних концернів Донецької області.

"Після створення РФ терористичної організації "ДНР", зловмисник зберіг фактичний контроль над фармацевтичним виробництвом та співпрацював з окупаційною адміністрацією. Він зареєстрував компанію в тимчасово окупованій Горлівці, мером якої став його колишній охоронець", - розповідають в ДБР.

Вказано, що виконавець акумулював на депозитних рахунках, відкритих в українських банках 203,4 млн грн, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження.

У відомстві припускають, що кошти можуть бути пов’язані із російським капіталом та використовуватись для фінансування агресії проти України.

"ДБР встановило ці рахунки та вжило відповідних заходів для арешту активів", - вказано в повідомленні.

Наразі триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) ККУ та ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) ККУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна стягнула на користь Міноборони 4,8 млн доларів, які належали колишньому міністру з оточення Віктора Януковича.

Росія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого. Війна триває вже 58-й день. Про те, що відбувається прямо зараз, читайте в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.