ua en ru

В "Газпромі" повідомили про скасування судом арешту активів у Англії

В "Газпромі" повідомили про скасування судом арешту активів у Англії Ілюстративне фото (gazprom.ru)

Натомість компанія зобов'язана не відчужувати акції Nord Stream AG до кінця слухань Стокгольмського арбітражу щодо суперечки з "Нафтогазом"

Компанія "Газпром" повідомила, що суд в Англії скасував рішення про арешт активів компанії на території Англії та Уельсу. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Замість цього компанія взяла зобов'язання не відчужувати акції Nord Stream AG до кінця судових слухань за виконанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом".

Активи були арештовані в рамках суперечки між "Нафтогазом" з"Газпромом" про транзит газу через територію України. Стокгольмський арбітраж виніс рішення в якому зобов'язав російську компанію сплатити "Нафтогазу" 4,65 млрд доларів.

Директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко повідомив, що "Газпром" сьогодні був вимушений формально зобов’язатися перед судом не відчуджувати ці акції і тримати їх в Англії до розгляду справи в англійському суді щодо примусового стягнення його активів в Англії".

Також він додав, що "Газпром" повинен вирішити чи гасити борг перед українською стороною, чи чекати на рішення англійского суду з продажу акцій Північного Потоку 1 в рахунок погашення боргу.

Нагадаємо, "Газпром" вже має "Нафтогазу" 104 млн доларів відсотків. Кожен день затягування виконання рішення арбітражу варто "Газпрому" 0,5 млн доларів.