ua en ru

У "Газпрому" не вийде достроково розірвати контракти з "Нафтогазом", - Вітренко

У "Газпрому" не вийде достроково розірвати контракти з "Нафтогазом", - Вітренко Фото: Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" фото з відкритих джерел

Контракти з "Газпромом" будуть діяти до 2020 року

ПАТ "Газпром" не вдасться розірвати чинні контракти на купівлю і транзит природного газу, укладені з НАК "Нафтогаз України" до кінця періоду їх дії. Про це сьогодні на брифінгу повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наш погляд, з практичної точки зору, нічого у нього ("Газпрому" – ред.) не вийде. Контракти не будуть розірвані, вони будуть існувати до початку 2020 року, якщо "Газпром" не буде діяти неправомірним способом", - сказав він.

Вітренко зазначив, що діючі контракти закінчуються 31 грудня 2019 року. При цьому термін розгляду позову в арбітраж за їх розірвання може тривати роками.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, НАК "Нафтогаз України" отримав інформацію від російського "Газпрому" про намір звернутися в Стокгольмський арбітраж щодо розриву контрактів на постачання і транзит газу.