ua en ru

"Газпром" закінчив будівництво "Турецького потоку" на території РФ

"Газпром" закінчив будівництво "Турецького потоку" на території РФ Фото: карта "Турецького потоку" (south-stream-transport.com)

Він продовжив будівництво першої нитки у виключній економічній зоні Туреччини

Російський газовий монополіст "Газпром" завершив будівництво морських ділянок двох ниток "Турецького потоку" на території РФ і продовжив будівництво першої нитки у виключній економічній зоні Туреччини. Про це з посиланням на South Stream Transport B. V. повідомляє "Прайм".

"4 листопада 2017 року перша нитка морського газопроводу "Турецький потік" увійшла в виняткову економічну зону Туреччини. Pioneering Spirit, найбільше в світі трубоукладальне і будівельне судно, відзначило цю подію, уклавши в море трубні секції з російським і турецьким прапорами, які символізують перетин кордону виняткової економічної зони між двома країнами", - йдеться в повідомленні.

Там також додали, що перетин кордону знаменує закінчення будівництва морських ділянок двох ниток на території російської виключної економічної зони.

Зазначено, що всього "Газпром" побудував 448 кілометрів за двома ниткам "Турецького потоку".

"Менш ніж за 6 місяців побудовано майже 25% морської ділянки. Це відповідає запланованим графікам будівництва. Очікується, що транспортування газу по "Турецькому потоку" розпочнеться в грудні 2019 року", - повідомляє SST.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія почала будівництво глибоководної ділянки газопроводу "Турецький потік".