ua en ru

"Газпром" може виграти тендер на поставку газу в Україну по кредиту від ЄБРР

"Газпром" може виграти тендер на поставку газу в Україну по кредиту від ЄБРР Фото: Володимир Демчишин

Російський "Газпром" може взяти участь у тендері на поставку газу в Україну по європейському напрямку

Російська компанія "Газпром" може взяти участь у тендері на постачання природного газу в Україну по європейському напрямку, під закупівлю якого НАК "Нафтогаз України" буде виділено 300 млн дол. Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спілкуючись з ЄБРР, ми розуміємо, що цим переможцем може бути і "Газпром", який може закачувати газ і з західного кордону, в теорії, принаймні. Подивимося, як пройде тендер, і хто буде переможцем", - сказав він.

Міністр нагадав, що згідно з умовами кредитної угоди ЄБРР виділить 300 млн дол. під поставку природного газу на західному кордоні України.

Нагадаємо, 23 жовтня "Нафтогаз України" підписав угоду з ЄБРР про надання кредиту на 300 млн дол. під державні гарантії для фінансування закупівлі газу. Кредитні кошти у розмірі 300 млн дол. призначені для закупівлі близько 1 млрд куб. м газу на західному кордоні України. Позика ЄБРР є відновлюваним кредитом на три роки. Протягом цього терміну "Нафтогаз України" може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми.